Last van wespen?

Vul hieronder uw postcode of plaatsnaam in en vind een wespenbestrijder bij u in de buurt.

Wespenplaag

We spreken van een wespenplaag zodra u overlast ondervindt aan meerdere wespen in uw omgeving. Slechts een paar wespen maken nog geen wespenplaag. 

het ontstaan van een wespenplaag

In het voorjaar wordt de koningin weer actief en begint deze met het bouwen van een wespennest. Hierin legt ze haar eerste eitjes. daarna nemen de geboren werksters de bouw van het wespennest over. De koningin gaat dan heel veel eitjes leggen, waaronder ook mannetjeswespen voorkomen. Rond eind juli is de bouw van het wespennest af, en moeten de wespen op zoek naar voedsel. Vanaf dat moment begint het eerste wespenoverlast, en bestaat er de kans op een wespenplaag. 

de risico's van een wespenplaag

Een wespenplaag kan een groot risico met zich meebrengen. Het is niet alleen vervelend en pijnlijk als je gestoken word, het kan ook een groot risico zijn voor je gezondheid. Als iemand allergisch is voor een wespensteek, dan bestaat de kans dat die persoon al aan een aantal wespensteken overlijdt. een wespenkolonie bestaat al snel uit 5000 wespen. Als u dus last heeft van een wespenplaag, is de kans groot dat er bij u in de buurt een wespennest bevindt. 

hoe voorkom je een wespenplaag?

U zult nooit helemaal geen last meer van wespen. Deze beesten zijn nou eenmaal op veel plekken te vinden, en horen bij de natuur. Er zijn wel een aantal dingen die u kunt doen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Zorg dat je al het eten en drinken in je omgeving buiten netjes hebt afgedekt. De meeste wespen houden erg van zoetigheid, en als ze dit niet kunnen ruiken zullen ze ook minder snel bij je in de buurt komen.  Wanneer u echt last heeft van een wespenplaag, kunt u het beste een wespenbestrijder inschakelen. Deze kan op een vakkundige manier de situatie oplossen, waardoor u minder tot geen overlast meer zal ervaren.

hoe bestrijd je een wespenplaag?

Eigenhandig een wespenplaag bestrijden is een slecht plan. Als u een wespennest heeft gevonden, voorkomt u groot overlast door deze zo snel mogelijk te laten verwijderen door een professionele wespenbestrijder.