Last van wespen?

Vul hieronder uw postcode of plaatsnaam in en vind een wespenbestrijder bij u in de buurt.

Wespen zelf bestrijden

Op het internet kunt u een heleboel tips vinden om wespenoverlast te beperken. Het beperken van wespenoverlast heeft u zelf in de hand, en hiervoor kan de wespenbestrijder ook nog tips geven. Echter zijn er op het internet ook een hoop tips voor het verwijderen van een wespennest. Dit moet u vooral niet zelf gaan doen

het zelfstandig verwijderen van een wespennest kan levensgevaarlijk zijn. Een wespennest kan wel 5000 wespen bevatten, en voor een normaal volwassen persoon kunnen 500 steken al fataal zijn. Wespen zijn erg agressief, en als je in de buurt van hun wespennest komt, zullen ze dat zeer agressief verdedigen. Als je allergisch bent, moet je helemaal oppassen. Schakel daarom voor het verwijderen van een wespennest altijd een wespenbestrijder in. Deze heeft een opleiding gevolgd, en weet precies wat er  moet gebeuren om het wespennest vakkundig te verwijderen.

Daarnaast zijn er nog enkele andere voordelen aan de wespenbestrijder:

  • De wespenbestrijder levert garantie op het verwijderen van het wespennest. De wespenbestrijder zorgt er dus voor dat het nest niet meer terugkeert binnen een jaar op dezelfde plek.
  • De wespenbestrijder kan u adviseren wanneer u herhaaldelijk met een wespenplaag te maken heeft en tevens materialen en oplossingen bieden die preventief werken (bijvoorbeeld het aanbrengen van zogeheten "bijenbekjes" in de luchtgaten van spouwmuren.)
  • De wespenbestrijder werkt op een manier die niet schadelijk is voor de omgeving en zal het wespennest netjes afvoeren.