Last van wespen?

Vul hieronder uw postcode of plaatsnaam in en vind een wespenbestrijder bij u in de buurt.

Wespen zelf bestrijden

Er zijn op internet legio tips te vinden om wespenoverlast te beperken en zelfs om zelf aan de slag te gaan met het verwijderen van wespennesten. Dat eerste moet u vooral doen, daar wil de ongediertebestrijder ook graag tips voor geven. Zijn werk bestaat daar ook niet uit. Het laatste moet u vooral niet zelf gaan doen!

Het kan namelijk levensgevaarlijk zijn om zelf een wespennest te gaan verwijderen, vooral als u bedenkt dat een wespennest 5000 wespen kan bevatten en de dieren agressief reageren. Behalve als u dus zelf een gedegen opleiding hierin hebt gehad, moet u hier niet zelf aan beginnen. Het kan zelfs een dodelijk gevolg hebben. 500 wespensteken zijn nodig om de dood tot gevolg te hebben en aangezien wespen massaal kunnen gaan steken, is een aantal van 5000 genoeg om deze steken te leveren. Daarnaast zijn er mensen die allergisch zijn voor het gif, waarbij de allergische reactie reeds voldoende kan zijn om de dood tot gevolg te hebben. Denk niet dat als u licht allergisch bent bevonden of nog nooit gestoken bent, dit bij u niet kan gebeuren! Voorzichtigheid is dus geboden.

Daarnaast zijn er nog enkele andere voordelen aan de wespenbestrijder:

  • De wespenbestrijder levert garantie op het verwijderen van het wespennest. De wespenbestrijder zorgt er dus voor dat het nest niet meer terugkeert binnen een jaar op dezelfde plek.
  • De wespenbestrijder kan u adviseren wanneer u herhaaldelijk met een wespenplaag te maken heeft en tevens materialen en oplossingen bieden die preventief werken (bijvoorbeeld het aanbrengen van zogeheten "bijenbekjes" in de luchtgaten van spouwmuren.)
  • De wespenbestrijder werkt op een manier die niet schadelijk is voor de omgeving en zal het nest netjes afvoeren.